Drukken

  • Bij Goekint Graphics wordt steeds geïnvesteerd in nieuwe drukpersen voorzien van de op dat ogenblik meest geavanceerde technologieën. De investeringspolitiek is gebaseerd op korte afschrijvingsperioden om de continuïteit van de hoogste kwaliteit en laatste technologie naar de klant te garanderen. Op geregelde tijdstippen wordt de drukapparatuur onderworpen aan kwaliteitstesten die zijn gebaseerd op internationaal opgelegde criteria voor de ISO-normen. 
  • De 5 kleur- en lak drukpers biedt de mogelijkheid naast het vierkleurwerk een extra spotcolor te reproduceren. Dit laat ons toe al uw drukwerk aan te bieden met een extra kleur die volledig overeenstemt met uw huisstijlkleur. Dit zorgt voor een extra ondersteuning van uw boodschap en een uniformiteit voor uw externe communicatie. In één en dezelfde doorgang brengen wij dispersielak aan in volvlak of spot om bepaalde beelden of titels ed. extra glans te geven. De drip-off technologie laat ons toe extra contrast tussen mat en glanzend te geven. De extra druktoren biedt aldus de mogelijkheid zowel hoogglans, mat of primer van verdere veredeling in één zelfde doorgang te produceren. Aan specifieke wensen van de klant zoals getinte lak, parelmoer of geurige lak kunnen wij probleemloos beantwoorden. 
    Kappen, ritsen (kappen tussen vel en vlees) en rillen kunnen met onze speciale uitrusting op de drukpersen in een en dezelfde doorgang gebeuren.
  • On the fly zijn de drukpersen voorzien van automatische kleur- en registreringscontrole. Dit biedt de klant de zekerheid van uniforme en gelijkmatige kleurweergave binnen dezelfde oplage.
  • De papierdikte kan variëren 0,04 mm tot 1 mm.
  • Alle papierformaten van 100x150 mm tot 750x1050 mm zijn ter beschikking.
  • Speciale randapparatuur laat toe uw drukwerk te personaliseren en te nummeren (door middel van inktjet). We bieden alzo de gewone numerieke opgaande nummering aan alsook de digitale nummering met modulo specifiek voor bank- en verzekeringsdocumenten. 

Digitaal drukken

Om het aanbod naar het cliënteel te verruimen en te completeren heeft Goekint Graphics nv recentelijk geïnvesteerd in een afdeling digitaal drukken. Bij aankoop waren kwaliteit en exacte kleurweergave de prioritaire eisen die werden gesteld aan de apparatuur en de software.

Daarnaast werd er geïnvesteerd in professionele software voor de dagdagelijkse callibratie alsook in de nodige meetapparatuur. Daardoor is de kleurreproductie op onze digitale pers identiek aan deze op onze traditionele offsetpersen. Er wachten U dus geen onaangename verrassingen indien u bij ons kritisch kleurenwerk op de digitale persen laat uitvoeren. De aanschaf van deze nieuwe technologie laat de productie toe van zowel zwart/wit als full color documenten met een maximum resolutie van 1200 dpi;

De levertijd is kort en bovendien laat de lage kostprijs toe kwalitatief drukwerk te creëren ook voor ultra korte oplagen. Verder kunnen we elke output voorzien van variabele data zowel in tekst als in beeld. Voor meer gedetailleerde informatie over personaliseren van uw documenten verwijzen we u graag naar onze mail divisie Zen-ding (www.zending.be) . De krachtige RIP’s, rekencomputers, die zorgen voor de aansturing van de printers laten zelfs toe een volledige pagina variabel te produceren. Dit betekent dat we het cliënteel 100 % gepersonaliseerd drukwerk kunnen leveren. Dit vormt een unieke tool voor alle mailtoepassingen. Bovendien kan het mergen van brieven met een bestand van adressen feilloos en razendsnel door onze printers worden uitgevoerd. De papiergrammages kunnen variëren van 60 tot 300 gram/m² en er is een ruime keuze aan beschikbare papiersoorten.

Dankzij deze nieuwe investering beschikt Goekint Graphics nv terug over een krachtig instrument om aan de zeer uiteenlopende verwachtingen van de klant te kunnen tegemoet komen. Heeft u nog vragen over onze digitale mogelijkheden, aarzel niet om ons te contacteren. 

Drukkerij - offset

Drukkerij - digitaal

Zoek op deze site

Eco-toepassingen

Door onze jarenlange zoektocht naar milieuvriendelijke producten, inkten en druksystemen, zijn wij er in geslaagd een heel wat betere eco-balans te bekomen zonder afbraak te doen aan onze drukkwaliteit.

Bio-inkten
Als onze inkten zijn gemaakt met vegetale olie i.p.v. met minerale olie en zijn geformuleerd vrij van grondstoffen op basis van zware metalen.

Eco-droogstof
Deze droogstof is cobalt free

Elimineren IR-droging (infra-rood)
T.o.v. het permanent drogen van de inkt door middel van IR-droging, worden vandaag minimum 95 % van onze orders gedrukt zonder enige extra droging op de drukpersen.
Hierdoor gebruiken we 11.250 kw elektriciteit minder per jaar.

Inkt en papierbesparing
Dankzij onze doorgedreven toepassing van colormanagement werken wij volgens de ISO 12647-2 norm.
De combinatie van de ISO 12647-2 met de investeringen in Inksave-software van Agfa, het quality control systeem van KBA en ons omgekeerd-osmose waterbehandelingssysteem hebben geleid tot een reductie van onze inschiet van maar liefst 50% of +/- 35 ton papier op jaarbasis.
Deze 35 ton papier werd dus ook niet gedrukt, wat op zich terug een behoorlijke minverbruik betekent qua inkt en elektriciteit.

Alcoholreductie
Wij drukken sterk alcoholgereduceerd (van 10 naar 4%). Op deze wijze behouden wij onze drukkwaliteit en -stabiliteit. Zo zitten we ook in een goed evenwicht wat inloopvellen betreft; door een verdere alcoholreductie zou de inschiet terug gaan stijgen.

Wassystemen
Bij onze jongste drukpers is er gekozen voor een wassysteem dat tot de helft minder water en wasmiddel gebruikt. Dit betekent ook duizenden liters afvalwater die minder moeten worden getransporteerd en afgebroken.