Afwerking

Onze afdeling 'afwerking' legt de laatste hand aan je drukwerk. Soms is dat eenvoudigweg snijden en inpakken, maar wij beschikken ook over verschillende andere afwerkingsopties binnenhuis. Worden wij geconfronteerd met een afwerkingstechniek die niet intern kan gebeuren doen wij een beroep op externe expertise.

Niet alleen individuele klanten, maar ook andere grafische bedrijven kloppen bij ons aan voor de nazorg van hun drukwerk. Is de verzending van je tijdschrift er net te veel aan? Wij zorgen ervoor! Op die manier kunnen we je een totaalservice aanbieden 'van opmaak tot abonnee'.

Snijstraat
Met de 137 cm brede snijmachine wordt zo goed als al uw drukwerk versneden of wordt het papier, dat deze afwerking moet doorlopen, voorgesneden.
Vóór het snijden belandt de stapel eerst in de papierlift die automatisch op de ideale werkhoogte komt voor de operator. Met een triltafel wordt ieder pak mooi gelijk gestoten. Daarna worden deze afgeperst en komt er zo een perfecte stapel vellen in de eigenlijke snijmachine, waar met behulp van de nodige software alle geprogrammeerde snitten feilloos worden afwerkt en waarna een tweede lift volautomatisch de afgewerkt producten op een palet stapelt. Dit alles samen vormt een ergonomisch geheel.

Vouwmachines
Met onze 5 MBO-vouwmachines kunnen we zo goed als al uw drukwerk vouwen. Van een simpel 2-luik t.e.m. (bijna) alle speciaaltjes.
Zo kunnen wij tot 9-luiken parallel vouwen, kunnen we formaten tot 83 x 130 cm aan, zijn we heel polyvalent qua mogelijkheden en zeer flexibel qua timing. Ondermeer omdat de ene vouwmachine een volledige tassenopstelling heeft en de andere een combinatie van tassen en messen, zijn heel veel plooiwijzen mogelijk.
Op alle machines kunnen we extra rillijnen en/of (micro)perforaties monteren.
Ook is er een vouwmachine met complete lijminstallatie voor het produceren van in de rug gelijmde 8 pagina brochures. Uiteraard kunnen er ook andere toepassingen gelijmd worden, bvb pochettes, mappen …
Daarnaast beschikken wij over een Palamides uitlegsysteem waardoor uw folders tot drie naast elkaar kunnen gevouwen worden en bovendien per vast aantal mooi gebundeld onder papieren of PE bandje door de machine worden afgeleverd.

Verzamelstraat
Als uw drukwerk geniet moet worden, dan moet het door één van onze verzamelhechters van Müller-Martini. De kortste machine beschikt over 4 opleggers en een kaftenstation. De langste machine telt 8 opleggers en een kaftenstation. Beide machines beschikken over een snijcassette dubbelstroom, 4 beugelnietkoppen en 4 verkleinstukken. De grootste machine staat in-line in verbinding met de mailingstraat.

Mailing met folieverpakking
Om uw afgewerkt product onder verzendfolie te versturen, beschikken wij over de mailingstraat Buhrs 2000. Met zijn 4 opleggers kan uw product zowel verpakt worden onder LDPE- als onder biofolie (100% composteerbaar). De bijlagen kunnen ook in het hoofdproduct geschoven worden. Met het in-line adresseren met ink-jet op de folie is het product volledig postklaar.

Mailing met enveloppen
Uw afgewerkte producten, die u via de post wil versturen, worden op onze SITMA onder envelop verpakt. We kunnen daar nog extra folders of kaarten aan toevoegen (tot 5 elementen) waaronder ook folders gevouwen in zig-zag met onze speciale frictie-oplegger endikke elementen met de schuifoplegger. Het adres drukken we via een inkjettoestel. Via een camerasysteem is een perfecte matching mogelijk tussen de gepersonaliseerde inhoud en envelop. We verdelen alles per postzone en plaatsen alles onmiddellijk in postbakjes op postkarren, klaar om bij De Post aangeleverd te worden.

Vlakverzamelstraat
Onze MKW heeft 6 stations en kan producten tot A2 formaat verzamelen. Door zijn fijne instelling is de snelheid waarmee de machine doorschrijfpapier verzamelt ongelofelijk.

Boren
Onze boormachine bevat tot maximaal 4 boren tot 8 à 10 mm diameter, voor diverse toepassingen.

Nieten
De handnietmachine kan stapels tot 8 mm samennieten in boeken.

Rillen, stansen, perforeren en blinddrukken
Op de grote Heidelberg-cilinderpers kunnen uw formaten tot 72x104 cm gerild, gestanst, geperforeerd of geblinddrukt worden. Dit gebeurt door middel van een handgemonteerde vorm of met een speciaal op maat geproduceerde stansvorm. Wij beschikken ook nog over een Heidelberg degel en een Heidelberg-cilinderpers die formaten tot 57x77 cm kan verwerken. U kunt vertrouwen op deze oudere, maar heel praktische machines.

Aftellen
Onze vacuumatic telmachine stelt ons in staat om op een efficiënte manier allerlei formaten in diverse gramgewichten correct te tellen en zo volledig aan uw wensen te voldoen. Het gaat hier dan om losbladige producten die verpakt worden om te distribueren naar filialen of dealers. Het is een handig apparaat dat bovendien heel secuur werkt.

Verpakken
Wij beschikken over diverse verpakkingseenheden. Wenst u uw product te verpakken onder krimpfolie, papieren band, LE band, kraftpapier, kokers of in gepaste dozen? Alles wordt uitgevoerd volgens uw wensen met de gevraagde labeling.

Handafwerking
We voorzien ruimte voor allerlei manuele handelingen, zoals:
plooien en vullen van mappen,
verzendingen met wisselende inhoud,
handlijmen,
en nog veel meer…
 

Afwerking

Zoek op deze site